تفاوت چسب و پرایمر چیست؟
پرایمر به دلیل خواص ساختاری، توانایی ایجاد فصل مشترک مناسبو در نتیجه چسبندگی خوب به فلزات را داراست.
چسب ها با قطبیت کمتر نفوذ بین الاستومر ها و ایجاد پیوند با الاستومر ها را دارا می باشند.
در نتیجه می توان گفت برای یک اتصال خوب ما بین فلز و لاستیک، استفاده از ترکیب این دو ماده، اقتصادی، راحت و کارا است.
همانگونه که در بالا نیز گفته شد پرایمر عامل اتصال فلز به مواد غیر قطبی مانند پلیمر هاست.
اگر تا کنون برای چسباندن پلیمر ها به فلزات از تلاش کرده باشید متوجه خواهید شد لاستیک یا پلاستیک اعمال شده به راحتی از فلز جدا می شود.
این جدایش ساده در فرآیند های شکل دهی مانند قالب گیری فشاری یا تزریقی به شدت کمک کننده هستند ولی در مواردی مانند لاینیگ مخازن نفتی این جدایش یکی از معضلات فرآیندی به شمار می رود.
پرایمر ها با اتصال خوب به سطح فلزات این مشکل را مرتفع ساخته و امکان روکش کردن فلزات توسط پلیمر ها را فراهم می آورند.
برای اعمال پریمر بر روی فلزات ابتدا سطح فلز باید به طور کامل تمیز گردد. توصیه شده ترین راه سندبلاست کردن سطح فلز بوده و پس از ان پرایمر وابسته به نوع و حالت آن بر روی فلز اعمال می شود.
پرایمر کموزیل۲۱۱ یکی از پرکاربردترین پرایمر ها در دنیا بوده و در تمامی کاربرد های عمومی قابلیت استفاده دارد. با مراجعه به صفحه قیمت روز مواد اولیه می توانید از قیمت این ماده مطلع شده و برای خرید آن اقدام نمائید.
در صنعت لاستیک برای ایجاد اتصالات ما بین لاستیک و فلز علاوه بر پرایمر ها نیازمند یک چسب برای ایجاد پیوند ما بین پرایمر کار شده بر روی سطح فلزی و لاستیک خام یا پخته شده(روش لاینینگ گرم و سرد) هستیم.
این چسب ها می توانند نمونه های متفاوتی داشته باشند ولی حتماً باید چسب حرارتی بوده و در اثر حرارت واکش ایجاد پیوند را آغاز کنند.
شرکت های نمونه تولید کننده چسب متفاوتی مانند کموزیل یا لورد و ... وجود دارند و هر یک از این شرکت ها برای کاربرد های متفاوت گرید های متفاوتی از چسب را دارند.
پرکاربرد ترین نمونه چسب در ایران کموزیل۲۲۲ بوده (با مراجعه به قسمت قیمت روز مواد اولیه می توانید از قیمت این چسب مطلع و جهت خریداری آن اقدام نمائید.)و بعد از آن ۴۱۱ و ۶۰۲ به ترتیب پر کاربرد ترین گونه های هستند.